Veel gestelde vragen over de producten van AHAVA 

Zijn de Dode Zee ingrediënten niet te sterk voor gevoelige huidtypes?”

Nee, integendeel. Mensen van overal ter wereld met heel gevoelige huid en zelfs huidaandoeningen komen naar de Dode Zee om zich onder te dompelen in het mineraalrijke water. Dode Zee-mineralen zijn goedgekeurd en aanbevolen door ‘s werelds meest befaamde dermatologen, zowel als uitstekend middel om de symptomen van huidproblemen te verlichten als de dagelijkse zorg om een gezonde huid optimaal te onderhouden. De meerderheid van Ahava-producten zijn goedgekeurd voor een gevoelige huid.

“Wanneer en hoe moet ik de AHAVA Serums gebruiken?”

Serums worden meestal gebruikt als extra verzorging die ‘s morgens of ‘s avonds wordt aangebracht onder de gebruikelijke dag- of nachtcrème.

Zij voorzien over het algemeen een intensievere en specifiekere behandeling die afhankelijk is van de conditie en noden van je huid. Source mineral beauty serum is een vloeistof met een heel lichte textuur die de huid een extra golf van vocht geeft en de textuur van de huid verbetert dankzij een unieke combinatie van fruitzuren en ons eigen mineralencomplex.

Door constante hydratatie te voorzien, versterkt het de beschermingslaag van de huid terwijl het zichtbaar rimpels helpt verminderen.

“Ik heb een (zeer)gevoelige huid, kan ik een gezichts- of lichaamspeeling gebruiken?

Ja. Maar zorg er dan voor dat je de peeling niet te frequent doet. Een keer per week voor lichaam en gezicht volstaat.

“Waarom is het zo belangrijk om onze huid te reinigen?”

We hoeven alleen nog maar naar onze stadsgebouwen te kijken om te begrijpen wat luchtvervuiling met onze huid kan doen. Onze dagelijkse levensstijl stelt onze huid bloot aan uitlaatgassen van auto’s, stookolie, sigarettenrook, alsook centrale verwarming, airco en de muffe lucht in kleine ruimtes.

Gasachtige, vervuilde stoffen zetten zich vast op onze huid en vermengen zich met sebum (=huidsmeer dat geproduceerd wordt door talgklieren), de restjes van make-up en andere vervuilende elementen. Deze giftige stoffen dringen onze bovenste laag van de huid binnen en verzadigen het natuurlijk anti-oxidant systeem en waardoor haar natuurlijke beschermings- en hydratatielaag wordt ontwricht.

Het opeenstapelen van onzuiverheden, vervuiling, teveel aan sebum en make-up restanten zijn een van de eerste oorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid. Een dagelijks en degelijk reinigingsritueel zal u helpen de tekenen van veroudering uit te stellen en uw huid gezonder te houden

“Waarom voelt mijn huid trekkerig aan af en toe?”

Je huid kan af en toe trekkerig aanvoelen wanneer de vochtbalans van de opper huid niet in evenwicht is. Dit kan gebeuren door allerlei redenen, de meest voorkomende zijn: droge lucht, te lange blootstelling aan de zon, een gebrek aan vocht in ons lichaam, stress, vermoeidheid, het gebruik van bepaalde medicatie en huidveroudering.

“Waarom wordt de huid droger met de leeftijd?”

De huid heeft haar eigen natuurlijk hydratatie-systeem. Als je ouder wordt, gaat de werking van dit systeem verminderen en het vermogen van de huid om vocht vast te houden vermindert. Na verloop van tijd wordt de huid barrière dunner en dunner.  De cellulaire activiteit verloopt trager. Hiernaast heeft het invloed op het vermogen van de huid om watermoleculen aan te trekken en ceramiden te produceren, deze spelen een cruciale rol in het zelf-hydratatie-systeem van onze huid.

“Waarom zijn mineralen zo gezond voor onze huid?”

Mineralen zijn van cruciaal belang bij de uitwisseling van informatie tussen onze huidcellen. Zij zorgen ervoor dat de huid haar functies beter kan uitvoeren en vocht vasthouden en afgeven daar waar nodig. Volgende mineralen zijn van vitaal belang voor het gezond functioneren van onze huid: magnesium, calcium, kalium en natrium, zij worden dan ook de Natural Moisturizing Factors (NMF) genoemd.

Wil je graag een persoonlijk advies over welke dag- of nachtcrème voor jou geschikt is? Of wil je meer weten over de verschillende AHAVA Collections?

Neem dan direct contact met mij op via de chatfunctie op onze website of stuur mij een bericht via ons Customer Support Form.

Met vriendelijke groeten,

Leida I Team Daja Skincare

Bekijk ook eens onze Yentle Cosmetica website!